RE-integratie

Opzoek naar een passende, uitdagende en duurzame baan? Wij denken graag met je mee. Caprisma kan je helpen in verschillende situaties maar ons uitgangspunt is en blijft een duurzame arbeid. 

 

In een re-integratieplan zetten wij jouw ambities, verwachtingen, sterke- en ontwikkelingspunten op papier. Je maakt samen met je coach een stappenplan waarmee je op zoek gaat naar werk. Onze hulp houdt niet op als je een nieuwe baan gevonden hebt. Wij houden intensief contact met jou en je werkgever. Je coach komt langs om te kijken hoe het met je gaat en of je nieuwe werkplek bevalt. 

 

Vind jij het lastig om zelf werk te zoeken of een sollicitatiegesprek te voeren? Wij helpen je graag en kunnen zelfs met je mee naar een sollicitatiegesprek. 

 

Na groen licht van het UWV of jouw woongemeente helpt Caprisma je bij het zoeken van een passende baan. Binnen onze trajecten krijg je een vaste coach die je het hele traject begeleidt en rekening houdt met jouw arbeidsmogelijkheden en -beperkingen. Onze trajecten bestaan uit 2 delen namelijk het voorbereiden op werken (Werk Fit) en het gericht zoeken naar werk (Naar Werk). 

 

Het kan gebeuren dat je, om welke reden dan ook, ziek wordt in loondienst. Na een jaar lang proberen te re-integreren kan er door een arbeidsdeskundige verklaard worden dat re-integratie bij je eigen werkgever geen optie meer is, wegens jouw beperkingen. Dan wordt een 2e spoor traject ingezet. Met een van onze coaches ga je aan de slag om een passende functie bij een andere werkgever te vinden. 

 

 

WERK FIT

Tijdens dit traject begeleiden wij jou in je zoektocht naar passend werk. Wij leren je om te gaan met belemmeringen en obstakels in werk. Na dit traject ben je klaar om op zoek te gaan naar een leuke baan.

 

Wat kun je verwachten?

 • We kijken naar je werknemersvaardigheden
 • We werken samen aan je persoonlijke effectiviteit
 • We brengen jouw mogelijkheden en kansen in beeld

NAAR WERK

Na het Werk Fit traject ben je klaar voor het Naar Werk traject. Je wordt begeleid bij het zoeken naar een passende baan. 

 

 

 

 

Wat kun je verwachten?

 • We maken een CV
 • We gaan opzoek naar leuke vacatures
 • We schrijven we een sollicitatiebrief
 • Samen bereiden we een sollicitatiegesprek voor

2e SPOOR TRAJECT

Je gaat starten met een 2e spoor traject. Re-integreren bij je huidige werkgever is niet gelukt wegens ziekte of arbeidsbeperkingen. Wij gaan jou helpen om een baan bij een andere werkgever te vinden. 

 

Wat kun je verwachten?

 • We maken een CV 
 • We gaan opzoek naar leuke vacatures, passend bij jou beperkingen 
 • We helpen jou bij het schrijven van een motivatiebrief
 • Wij begeleiden jou in het hele verdere proces opzoek naar een nieuwe baan, gedurende het tweede ziektejaar. 

LOONWAARDE BEPALING 

 

Onze arbeidsdeskundigen ondersteunen bij het vaststellen van jouw loonwaarde volgens het UWV-systeem of het zogenaamde Dariuz-systeem. Wij onderzoeken de waarde van de arbeidsprestatie van medewerkers met arbeidsbeperkingen. Mocht de loonwaarde lager zijn dan het wettelijk minimumloon, dan kan de werkgever in aanmerking komen voor loondispensatie of loonkostensubsidie.