Outplacement

Als u om niet-medische redenen niet kunt blijven bij uw huidige werkgever, biedt een outplacement traject dé mogelijkheid om snel weer elders aan de slag te gaan. Onze coaches bieden de begeleiding waar u behoefte aan heeft. Dat varieert van enkele korte intensieve gesprekken tot een uitgebreider begeleidingstraject.


Samen brengen we uw situatie in kaart, zodat er een duidelijk beeld ontstaat van uw vaardigheden, kennis, ambities en carrièrewensen. Met deze tips en kennis vindt u snel een leuke en passende baan die is toegespitst op uw situatie en wensen.

 

Outplacement houdt meer in dan solliciteren, want er komen veel emoties los als u uw baan kwijtraakt. Boosheid, twijfels, verdriet en onzekerheid. Daarom is er in de eerste fase tijd en ruimte ingebouwd om via zelfreflectie deze emoties te verwerken en indien gewenst en mogelijk, deze gevoelens te delen in groepstrainingen. Als deze fase is afgerond, helpen wij u bij het uitstippelen van uw toekomstige werk en ondersteunen wij u bij het netwerken en solliciteren. Met uw werkgever maken we afspraken over de begeleidingstermijn en de hoeveelheid uren die u per week mag steken in uw outplacementtraject.

informatie - link


Saai werk, uren aftellen!

Het is weer maandagochtend en ik  zie op tegen de hele werkweek. Ik heb best een goed betaalde baan en mijn collega's zijn aardig, maar ik tel echt ieder uur af. Ik vind mijn werk saai en was achteraf liever toch iets creatiefs gaan doen. Maar het lijkt mij nu een beetje te laat om me nog om te scholen. Hoe kom ik de week toch goed door?

Coach Peter:

De woorden 'saai', 'creatief' en 'laat' vallen mij op bij jouw vraag. Het is mij duidelijk dat jouw werk je geen voldoening geeft. Ik haal er ook uit dat jij blijkbaar vindt dat veranderen aan tijd of leeftijd gebonden is, klopt dat? Als jij werk wilt doen waar jij voldoening uit haalt, wordt het tijd om helder te krijgen wat je wél wilt en wat niet. Een goede start kan zijn om na te gaan wat saai en creatief voor jou betekent. Dit kan jij bijvoorbeeld doen door op 2 vellen duidelijk te maken wat jij hieronder verstaat. Ga schrijven, tekenen, plaatjes plakken. Alles is goed en gebruik vooral je eigen creativiteit. Wat vertelt de uitkomst jou? Geef jij jouw wensen vorm door ander werk te gaan doen, of ga je een hobby uitbouwen? Kortom; bekijk met deze nieuwe inzichten jouw opties met een open mind, dan wordt de volgende stap vanzelf duidelijk.