Twee jaar geleden had ik nog wel eens moeite met snel schakelen tussen verschillende taken. Nu gaat me dat steeds makkelijker af.

Jeffrey Nijman (26) valt onder Wajong regeling en is via Caprisma van werk naar werk begeleid. Sinds oktober vorig jaar werkt Jeffrey als medewerker technische dienst op camping De Kleine Wolf in Ommen. Hoe het nu met Jeffrey gaat, vertelt hij zelf.

“Sinds Caprisma mij begeleidt, is het thuis en op het werk rustig. Ik heb ADHD waardoor ik veel structuur nodig heb. Als ik chaos in mijn hoofd heb, dan is er ook chaos op het werk. Mijn jobcoach helpt me om daar balans in te vinden. En dat lukt me steeds beter. Het werk op de camping is heel uitdagend en afwisselend. Twee jaar geleden had ik nog wel eens moeite met snel schakelen tussen verschillende taken. Nu gaat me dat steeds makkelijker af."

Financiële situatie op orde

Karin, mijn jobcoach bij Caprisma, begeleidt me niet alleen op de werkvloer maar ook in mijn persoonlijke leven. Zij zorgt er samen met mij voor dat ik geen zorgen heb om mijn financiën. Daar ben ik heel blij mee, want als er in mijn thuissituatie onrust heerst, dan werkt dat door op de werkvloer.

Coaching on the job

Om de twee weken komt mijn jobcoach langs op het werk. Dan praten we over hoe het gaat. En als ik tegen een probleem aan loop, dan kijkt de jobcoach samen met mij wat we er aan kunnen doen. Een keer per maand heb ik samen met Sander Wagenmans, mijn leidinggevende, een gesprek met de jobcoach over hoe het gaat. Op de werkvloer word ik goed begeleid door Sander. De communicatie tussen ons is helder en de lijnen zijn kort. Dat vind ik prettig. Als ik iets niet weet, kan ik altijd bij Sander terecht. We werken met een speciale App waar Sander mijn taken in zet, zodat ik weet wat ik moet doen. Het ene moment sta ik te schoffelen in de tuin en even later ontvang ik gasten of ben ik een storing in een huisje aan het oplossen. Ik vind het machtig mooi om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Daarom doe ik mijn best om elke dag op tijd te komen er netjes uit te zien."