Zo begeleidt Caprisma cliënten met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam naar werk

Lisa Battjes (23) werkt sinds tweeënhalf jaar als jobcoach voor Caprisma. Ze vertelt waarom het begeleiden van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt haar zo aanspreekt. En waarom de aanpak van Caprisma zo goed werkt. Want het uitgangspunt van Caprisma is: iedereen kan werken. Zolang het werk maar afgestemd is op wat mensen willen en kunnen.

Je bent vanuit school als Jobcoach voor Caprisma gaan werken, waarom heb je voor dit vak gekozen?

Ik heb de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd maar kwam er tijdens de opleiding achter dat het werken als maatschappelijk werker niet bij mij past. In de diverse stages die ik heb gelopen liep ik er tegen aan dat de praktische kant in het maatschappelijk werk voor mij niet genoeg was. Ik ben praktisch en doelgericht ingesteld en wil mensen op een praktische manier kunnen begeleiden. Ik ben er dus achter gekomen dat bijvoorbeeld het werken als ambulant begeleider of woonbegeleider niet bij mij past. Ik heb één stage gehad in het ondersteunen van mensen bij het vinden van gedwongen vrijwilligerswerk voor het behouden van de uitkering. Hierin heb ik gemerkt dat het jobhunten en de praktische manier van werken mij aansprak, maar het gedwongen karakter stond mij tegen. Op dat moment wist ik wat ik wilde worden: jobcoach. En ik had geluk, want precies op dat moment was Caprisma op zoek naar een jobcoach. Na een sollicitatiegesprek waar ik een heel goed gevoel bij had, ben ik aangenomen.


Hoe bevalt het om jobcoach te zijn?

Het is veel leuker dan ik van tevoren had verwacht. Er komt veel meer bij kijken. Je helpt mensen niet alleen bij het vinden van werk. Maar ook problemen in de persoonlijke sfeer komen aan bod. Als er iets speelt, dan praat ik daarover met de cliënt en gaan we samen op zoek naar manieren om met die obstakels om te gaan. Al vrij snel na de start van een begeleidingstraject merk ik dat cliënten het fijn vinden om een jobcoach te hebben. Iemand waar ze altijd op terug kunnen vallen en met wie ze over alles kunnen praten wat hen bezighoudt. Zowel over het werk als over prive aangelegenheden. Want als het op het werk goed gaat, voel je je thuis ook beter. En anders om.


Wat spreekt je zo aan in dit werk?

Het leuke van deze job vind ik de afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts waar je op in moet spelen. Dat vergt een behoorlijk improvisatie- en organisatietalent. Het geeft me echt voldoening als ik zie dat een cliënt resultaten boekt en persoonlijke groei ervaart. Het doel is dat een cliënt - na een begeleidingsperiode van tussen de zes maanden en drie jaar- weer zelfstandig aan het werk kan. Een belangrijk onderdeel van dit proces is dat cliënten zichzelf leren accepteren en waarderen. Veel cliënten zijn niet gewend om met een positieve blik naar zichzelf te kijken. Wij leren ze dit wél te doen. Door te belichten wat hun mogelijkheden zijn, in plaats van hun onmogelijkheden. En dan zie je dat mensen na verloop van tijd écht het gevoel krijgen: ‘Ik mag er ook zijn’.


Waarom hebben mensen baat bij een jobcoach?

Zonder jobcoach komen sommige mensen misschien nooit in de richting van werk. Simpelweg doordat ze zelf niet weten welke stappen ze hiervoor moeten ondernemen. Ze kunnen het niet initiëren. Of doordat anderen tegen hen gezegd hebben dat ze vanwege hun beperking niet geschikt zijn om te werken. Ons standpunt is dat iedereen kan werken. We kunnen niet allemaal in dezelfde mate werken, maar iedereen kan iets doen om zelfstandig een inkomen te verwerven. Wij leveren hierin maatwerk. Door te kijken naar wat de cliënt wél kan en wil en door vervolgens een brug te slaan tussen beiden. Zodat de cliënt op termijn toch die droombaan kan krijgen en behouden. Vaak gebeurt dit niet in een keer, maar in een aantal stappen. Om te beginnen maken we mensen meer bewust van wie ze zijn. Zowel thuis als in de werksfeer. We vragen cliënten wat ze graag willen bereiken in de toekomst. Vervolgens ontwikkelen we samen een stappenplan om daar naartoe te werken zodat ze na een paar jaar daadwerkelijk zijn waar ze willen zijn. Daarbij is ons uitgangspunt dat we mensen duurzaam naar een passende baan begeleiden. Als dat lukt, dan geeft me dat ontzettend veel voldoening.


Meer weten?

Wilt u actief aan het werk met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft u daarbij advies nodig? Bel ons gerust. Dan kijken we samen wat we kunnen doen.