Caprisma is er voor de kandidaat en voor de werkgever

Sander Wagenmans is werkbegeleider bij Camping De Kleine Wolf in Ommen. Sinds anderhalf jaar heeft Sander via Caprisma twee medewerkers in dienst die vallen onder de Wajong regeling. Een van deze mensen is Jeffrey.

 

Sander is verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van Jeffrey tijdens zijn werkzaamheden op de camping. Zowel de werkgever als de werknemer worden begeleid een jobcoach van Caprisma. Sander: 'Toen wij op zoek waren naar nieuwe medewerkers, zijn we door Caprisma benaderd omdat zij werkplekken zochten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vraag en aanbod kwamen hier dus mooi bij elkaar.Dat deze arbeidskrachten financiële voordelen met zich meebrengen, kwam onze camping natuurlijk goed uit. Maar we wilden ook jongeren, die om een of andere reden een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, helpen om weer terug te komen op de arbeidsmarkt.

 

Betrokken partner

De samenwerking met Caprisma hierin bevalt ons heel goed. Caprisma is écht een betrokken specialist die altijd klaar staat voor haar kandidaten. Als werkgever zijn wij heel tevreden met de werknemers die wij via Caprisma krijgen, zoals Jeffrey. Hij werkt hier nu anderhalf jaar en het gaat heel goed. Jeffrey heeft duidelijkheid en structuur nodig. Het is een hele enthousiaste jongen die alles voor je wil doen. En hij denkt echt mee over het werk. Soms wordt de drukte die het werk met zich meebrengt hem iets te veel. Dat merk ik dan direct aan hem en dan doen we een stapje terug. Jeffrey zet zich voor de volle honderd procent in. Daar hebben we een goede werkkracht aan. Natuurlijk hebben mensen als Jeffrey in het begin wat extra begeleiding nodig. Maar ze groeien echt als persoon én als werknemer. Dat is mooi om te zien.

 

Caprisma is er voor beide partijen

De jobcoach is een belangrijke schakel in dit geheel: Jeffrey haalt er steun en begeleiding uit. Hij zet samen met de jobcoach de lijnen uit voor de vervolgstappen die Jeffrey moet nemen. Bijvoorbeeld om ook andere werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Ook helpt Caprisma hem om structuur aan te brengen in zijn persoonlijke leven. Voor de werkgever is de jobcoach ook een onmisbare schakel. Zo worden wij door de jobcoach bijgestuurd als het nodig is, om rekening te kunnen houden met de beperkingen van Jeffrey. Die ondersteuning heb je ook wel nodig als werkgever. Want er spelen vaak zaken in de persoonlijke situatie van een werknemer die wij niet kennen. Caprisma kent de achtergrond van de kandidaat wel en kan ons hiervan op de hoogte brengen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Jeffrey zijn werk bij ons goed kan blijven doen. Want dat is het doel. Dat iemand als Jeffrey begeleid wordt zodat hij duurzaam een betaalde baan heeft.'