Aandacht voor het positieve is sleutel tot succes voor cliënten

De doelgroep die wij bedienen bestaat onder meer uit jongeren met een voormalige Wajong uitkering. Maar we begeleiden ook mensen met een indicatie en mensen die in een woonzorginstelling wonen. Deze cliënten krijgen vaak ten onrechte een label opgeplakt door hun omgeving: ‘Ze hebben voortdurend hulp nodig tijdens het werk.’ Of men vraagt zich af bij een kandidaat met autisme: ‘Wat voor werk moet ik hem laten doen, moet ik alles aanpassen?’ Dit soort vooroordelen komen wij helaas ook regelmatig tegen bij potentiële werkgevers. 

 

POSITIEVE ERVARINGEN CREEREN

 

Wellicht zult u dit negatieve imago herkennen. Ook cliënten zelf lopen tegen deze vooroordelen aan. Caprisma maakt zich sterk om dit imago om te buigen naar een reeël beeld. Door werkgevers positieve ervaringen te laten opdoen. 

 

WIJ ZORGEN VOOR EEN GOEDE MATCH

 

Het komt regelmatig voor dat werkgevers niet goed weten wat ze kunnen verwachten. Als wij dan uitleggen dat de kandidaat zijn taak na een goede inwerkperiode geheel zelfstandig kan uitvoeren, horen we vaak: ‘Oh, maar kan dat dan? Dat wist ik helemaal niet.’Tegen werkgevers die toch aarzelen om een van onze kandidaten aan te nemen zeggen we: ‘Ga eerst kennismaken en organiseer een ‘meeloopweek.' Geef hem of haar een kans. We hebben gewerkt aan het ontwikkelen van de sterke kanten van deze kandidaat en wij denken dat hij/zij meer dan geschikt is voor de werkzaamheden binnen uw bedrijf.' 

 

VERWACHTINGEN STUREN

 

Wij ervaren dat werkgevers positief reageren op deze benadering. Wat hierbij belangrijk is, is reële verwachtingen scheppen. Dit doen we door van tevoren duidelijk te vertellen wat de kandidaat wel of niet (aan)kan. Ook leggen we uit dat de cliënt de juiste begeleiding nodig heeft op de werkvlkoer. Daarnaast krijgt hij/zij een externe jobcoach. Maar altijd met als doel dat cliënten op den duur (weer) zelfstandig kunnen functioneren.  Zowel privé als op het werk. 

 

SUCCESVERHALEN DELEN

 

Negen van de tien plaatsingen is een succes. We merken ook dat werkgevers die een positieve ervaring hebben opgedaan met een van onze kandidaten, hier met andere werkgevers over praten. Door het delen van hun eigen ervaring, durven andere werkgevers de stap ook makkelijker aan. 

 

WILT U WETEN WAT WIJ VOOR UW CLIENTEN KUNNEN BETEKENEN? 

 

Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze job- en reïntegratie coaches. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.